Finca Allende Martires 2016

1,499.00 kr
v/1 stk: 1,499.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Finca Allende Martires 2016

Finca Allende Martires 2016

Body Medium
Acidity Medium
Sweetness Tør

Aroma

Citrus frugt
Sten frugt
Andre krydderier
Fad
Oxidation

Aroma

Citrus frugt
Sten frugt
Andre krydderier
Fad
Oxidation

Fakta

Body:
Medium
Årgang:
2016
Flaskestørrelse:
75 cl
Proptype:
Kork
Alkohol %:
14,00
Område:
Rioja
Serveringsforslag:
Fjerkræ
Fed fisk
Mild ost
Land:
Spanien
Druer:
Viura 100%
Serveringstemperatur:
10-12°C
Dyrkning:
Bæredygtig
Smagsprofil:
Orange
Acidity:
Medium
Sweetness:
Tør

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Mild ost

Vores vurdering

Druerne til Finca Allendes Martires kommer fra en vinmark plantet i 1970. Druerne er dyrket bæredygtigt med respekt for planternes naturlige cyklus, dvs. at der hverken anvendes pesticider eller kemikalier i marken. Druerne har gennemgået gæring på nye franske fade og herefter lagret i 9 måneder ligledes på ny fransk eg. Vinen er mineralsk med stor fylde og kompleksitet og en nærmest olieret tekstur. Vinen vil udvikle sig positivt de næste 5-8 år.

Om produktet

En kraftfuld vin med duft og smag af hvide tropiske frugter, hvide pærer, æbler og citrus med noget mineralitet. Den er fyldig og kompleks og har en flot fedme. Druerne til Finca Allendes Martires kommer fra en 50 år gammel vinmark. Vinplanterne er dyrket bæredygtigt med respekt for naturen, det vil sige, at der ikke anvendes pesticider eller kemikalier i marken. Druerne har gæret og bagefter modnet på nye franske fade i 11 måneder. Vi vurderer, at vinen vil udvikle sig positivt de næste 5-8 år. Åbner du den nu, skal den have godt med luft til at folde sig ud. Server den ved 10-12°, gerne i store Bourgogneglas, så den kan folde sig ud. Drik den til fx Stegt laks med flødestuvet spinat og små kogte kartofler.

Andre populære produkter

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer: Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder: Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer: Chardonnay, malvasia og viognier.