Georges Duboeuf, Chénas les Darroux 2021

Spar 21.75 kr.
123.25 kr.
Før 145.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Georges Duboeuf, Chénas les Darroux 2021

Georges Duboeuf, Chénas les Darroux 2021

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Lys fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost

Om produktet

Chénas er med sine 280 ha. den mindste og dermed naturligt nok også den mindst kendte af Cru appellationerne i Beaujolais. Landsbyen, der har givet vinen sit navn (medmindre det er omvendt) menes at have sit navn fra det galliske ord cassanus, som betyder et sted beplantet med egetræer, og hele området var da også engang en stor egeplantage.

Her er det den fine Chénas fra Pascal Colvray, som oprindeligt blev solgt som Domaine des Darroux. Pascal løb imidlertid ind i en lille strid med sin næsten nabo på Domaine de la Combe Darroux, som ikke mente, der kunne være 2 domainer, som refererede til den samme lokalitet og i 2005 valgte han at begrave stridsøksen og begyndte at sælge sin Chénas i eget navn samtidigt med, at den del af høsten, som Georges Duboeuf aftog, fik sløjfet domaine referencen.

Med og uden domaine på etiketten er der tale om et samarbejde, som har stået på i næsten 40 år, og vinen fra skråningerne omkring Les Darroux har altid været et af de sikre kort hos Georges Duboeuf som tit er fuldt på højde med nabovinene fra Saint-Amour.

Ganske intens med modne mørke frugter og strejf af både blomme i Madeira og Kirsch. Saftig og med en dejlig frisk syre som er befordrende nu og som samtidig sikrer at vinen også vil smage fint både 3 og 4 år efter høsten.

Andre populære produkter

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.