Gerhard Wohlmuth Weingut, Sauvignon Blanc Kitzeck-Sausal 2020

Fra 125.10 kr
v/1 stk: 139.00 kr
v/6 stk: 125.10 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Kompleks, saftspændt og terroirdrevet Sauvignon Blanc fra udvalgte vinmarker i Kitzeck-Sausal. Wohlmuth’s ”village-vin” og hvilket niveau! Duften vælter op af glasset med aromaer af nyslået græs, stikkelsbær, kalksten og saftige pærer. Vibrerende på tungen, med en bragende mineralitet og mundvandsdrivende syre, der dog indsvøbes i en lettere cremet tekstur. Smagen følger næsen til dørs, med noter af stikkelsbær, modne citrusfrugter, hvide blomster og asiatiske urter, ledsaget af våde sten og en delikat røget tone. En vin der på smukkeste vis sammenkobler friskhed, dybde, mineralitet og koncentration. Et fantastisk indblik i Wohlmuth’s unikke vinstil.

Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck, hvor af flere er klassificeret som STK Premier Cru og Grand Cru. Markerne ligger i 380-650 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 80%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød og sort skifer, samt kvarts. De meget modne druer håndhøstes og selekteres i midten af oktober. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-16 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på store, brugte egetræsfade og lagrer efterfølgende i 7 mdr. med de døde gærceller, hvilket giver vinen sin lettere cremede tekstur. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter