Grand Grange Fleurie 2022

229.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Grand Grange Fleurie 2022

Grand Grange Fleurie 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Fjerkræ
Svinekød
Fuglevildt

Vores vurdering

Formidabel Beaujolais med en dybrød farve med intense lilla skær, der pryder vinen i glasset. På næsen afgiver den noter af meget modne røde bær, såsom kirsebær, jordbær og noter af mørk chokolade og friskkværnet peber. En fyldig, intens og elegant mundfylde der afgiver smag af vilde bær, violer, støvet lakrids og igen frisk peber.

Om produktet

Vinen laves i den verdenskendte Cru Fleurie, hvor den er produceret udelukkende på 100% Gamay druer fra det sandede terroir med en masse granit i jordbunden. Druerne høstes manuelt og forsigtigt fra op til 50 år gamle vinstokke. 70% af druerne afstilkes og de sidste 30% koldmacererer på drueklaserne, ligesom i Bourgogne. Samtidigt gennemgår mosten en 3 ugers lang temperaturstyret gæring, hvor drueskallerne stampes ned og most hældes ovenpå for at udtrække mest mulig smag og farve til vinen. Efter endt gæring lagres vinen 14 måneder halvt på frugtbevarende rustfrit stål, for beholde sit frugtige og unge udtryk og halvt på små egetræsfade. 

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.