Il Palazzone Brunello 2015

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Il Palazzone Brunello 2015

Il Palazzone Brunello 2015

Serveringsforslag

Mørkt kød
Simreretter

Om produktet

Il Palazzone's signaturvin, Brunello Di Montalcino. Havde det ikke været for fantomårgangen 2016 var 2015 gået over i historie bøgerne, men pga. den på papiret marginalt bedre årgang 2016 er 2015 på forunderlig vis fløjet lidt under radaren. Ikke desto mindre regnes 2015 hos Brunello Consortiet i Montalcino som en 5 stjernet årgang på højde med 2016. 2015 var præget af en tør og varm sommer, vinen viser således lidt mere moden mørk frugt end eksempelvis 2016 som har en anelse mere friskhed og akkuratesse. Palazzone har en klassisk og kompromiløs tilgang i hele produktionen. Alt foretages i hånden ligesom gæring og lagring foregår på store Slavonske botti. Vinen er således lagret på fadene i 36 måneder inden den er tappet på flaske.

Den lille vingård Il Palazzone ligger i hjertet af Montalcino og er med sin beskedne produktion på ca. 10.000 flasker brunello årligt, en af de mindre producenter i området. Holdet bag Il Palazzone består af det amerikanske par Kirsten og Peter Kern hvis hjerte brænder for Toscana, samt en lille håndfuld lokale kræfter som står for den daglige drift. Teamet hos Il Palazzone har de seneste år investeret stort i bla. nyt moderne udstyr samt en igangværende omlægning til bæredygtig produktion. Il Il Palazzone ejer 3 vinmarker som hver især afspejler Montalcinos terroir. Stilen er klassisk, med gæring og lang lagring på store slavonske botti. Et gennemgående karaktertræk og én af Il Palazzones store styrker er den lette og friske stil som kendetegner vinene. En stil som især er blevet bemærket af vinanmeldere og kritikere i de senere år, hvor der generalt har været udfordringer med varmen i området, har Il Palazzone formået at bevare en lethed, kølighed og friskhed i vinene som ikke er gået ubemærket hen. Decanter kalder Il Palazzone for "Under the radar producer" og giver dem følgende ord med på vejen "While Brunello is dominated by well-established families and star winemakers, there is still room for up-and-coming producers to make a name for themselves in this prestigious denomination.  Il Palazzone offers Brunello with a refreshing ‘lightness’ even in the hot, dry 2017 vintage thanks to parcels at lofty elevations" – Decanter

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.