Øko

Johanneshof Reinisch Roter Eiswein Øko 2018 37,5 cl

199.00 kr
Levering 4-5 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Roter Eiswein er lavet af 70 % Merlot og 30% Cabernet Sauvignon, som hentes på vinmarken Ried Dornfeld nær Tattendorf. Under den normale druehøst i sep/okt til husets Cabernet Sauvignon-Merlot Reserve, lader man en lille del af klaserne hænge til yderligere modning. En del af disse klaser bliver derefter udsat for botrytis eller naturlig tørring på grenene, og høstes, når den første hårde frost melder sig, normalt i slutningen af november eller primo december.

Druerne plukkes tidligt om morgenen og transporteres straks til kælderen, hvor de presset langsomt i frossen tilstand, noget som giver en meget koncentreret most og samtidigt en svag rødbrun farve fra skindet. Gæringen foregår på små ståltanke, indtil alkoholprocenten er på ca. 8,5%. Derefter modnes vinen i 5 måneder på sit 'lie' (bundfald) på ståltanke, noget som tilfører vinen både aroma, sprødhed og kompleksitet.

Roter Eiswein er en meget elegant og aromatisk rød dessertvin (195 g. restsukker/l.) med dybe toner af mørke bær (kirsebær, solbær, brombær), men også mere olierede nuancer af valnødder, chokolade og en smule cedertræ. Den er ret kompleks og samtidig struktureret og frisk i eftersmagen. Prøv den til dessert med frugt, mørk chokolade eller nødder. Serveres omkring 8-10°C.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.

Andre populære produkter