category label Lagersalg
category label Øko
Spar
22.67 kr

Johanneshof Reinisch St. Laurent Frauenfeld Øko 2015

206.33 kr
Før 229.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt vanskelig at dyrke, samtidig med, at den giver et lille udbytte. Dette var årsagen til, at den forsvandt fra Bourgogne og næsten blev opgivet i Østrig, lige indtil omkring 1999-2009, hvor nogle producenter i Thermenregion genopdagede den blandt dem Johanneshof Reinisch.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarken Frauenfeld, som i området anses for at være et af de bedste steder at dyrke St. Laurent på, med sin meget mineralske, dybe jordbund (småsten, kalk, sand, ler) og de gunstige, varme klimaforhold. Vinstokkene på ca. 35 år er nogle af de ældste på ejendommen. Efter afstilkning og en skånsom knusning udsættes druerne for en kort, kølig skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til store træfade, hvor gæringen foregår. Til sidst modner vinen i ca. 16 mdr. på en kombination af franske, slavonske og østrigske barriques (225 l.).

St. Laurent Frauendfled har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften fornemmer man tydeligt det lange ophold på træfad, men vinen er så koncentreret i frugt og aroma ellers, at det hurtigt er nuancerne af skovbær, vilde kirsebær og mandler, som dominerer. Smagen er dyb, fyldig og kødfuld og har stadig god sprødhed og friskhed. I grunden en meget charmerende vin næsten i bedste Bourgogne stil! Velegnet til okse, lam og råvildt.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.

Andre populære produkter