Lagersalg
Øko
Spar
90.93 kr

Jurtschitsch Sonnhof Riesling Heiligenstein Øko 2016

248.07 kr
Før 339.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Ried Zöbinger Heiligenstein er klassificeret som Erste Lage og helt klart en af de bedste vinmarker for dyrkningen af Riesling i området. Den byder på en meget sjælden geologisk sammensætning af røde sandsten og rester af vulkansk lava. Navnet Heiligenstein (det hellige sten) har i øvrigt en sjov historie, idet stedet i middelalderen i virkeligheden hed Hellenstein (helvedets sten), sandsynligvis pga. den usædvanlige varme. På vinmarken Heilligenstein er varmen så høj, at man er nødt til at give planterne drybvanding i kritiske perioder. Efter man er gået over til økologisk dyrkning på marken, har man dog prioriteret græs, blomster og vilde middelhavske urter mellem vinrækker, som giver en mere fugtig microklima omkring vinstokkene.

De økologiskdyrkede druer på Zöbinger Heiligenstein høstes ved fuldmodning, men før de bliver evt. angrebet af botrytis, og transporteret til kælderen i små kasser for ikke at blive mast undervejs. Her bliver de skånsomt presset og gennemgår en kort kølig macerering før gæring spontan går i gang mede druernes egne gærceller.
Gæring forgår langsomt og køligt i neutrale ståltanke for at bibeholde de aromatiske nuancer. Derefter bliver vinen modnet i nogle måneder på sit lie i brugte træfade af 2.000 l., som ikke præger vinen for meget.


Vinen har en meget ren og nærmest delikat Rieslingkarakter med toner af citrus, mandler og grønne urter.
Smagen er mineralsk, frisk og samtidig struktureret med en lang, kompleks finish. Man fornemmer en god modningspotentiale i vinen. Server den til fisk, kylling, salater og f.eks. asiatisk inspirerede retter.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter