Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut laves på Glera-druer fra Le Contesses vinmarker på Conegliano-skråningerne (200 m.o.h.), hvor man bruger Sylvoz-beskæringen en meget almindelig metode i Veneto. Områdets højde og den særlige undergrund af kalk og ler giver meget elegante vine og er med til at forklare klassifikationen som DOCG toppen af italienske vine.
Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltanke.
Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede most blandet og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.
Prosecco Superiore Brut har en flot, lys, strågul farve og fine, livlige og vedvarende bobler. Duften er meget aromatisk, frisk og frugtrig, med nuancer af akacieblomst, æble, pære, fersken og grapefrugt.
I smagen er det især sprødheden og elegancen som dominerer, med en meget appetitgivende syre, kombineret med underliggende, eksotiske toner. Perfekt som aperitif, til ostegratinerede forretter, til skaldyr, fisk og fjerkræ. Serveringstemperatur: 6 - 8 °C.