Spar
30.00 kr

Le Contesse, Prosecco Superiore DOCG Brut 2019

119.00 kr
Før 149.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut laves på Glera-druer fra Le Contesses vinmarker på Conegliano-skråningerne (200 m.o.h.), hvor man bruger Sylvoz-beskæringen en meget almindelig metode i Veneto. Områdets højde og den særlige undergrund af kalk og ler giver meget elegante vine og er med til at forklare klassifikationen som DOCG toppen af italienske vine.

Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltanke.
Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede most blandet og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.

Prosecco Superiore Brut har en flot, lys, strågul farve og fine, livlige og vedvarende bobler. Duften er meget aromatisk, frisk og frugtrig, med nuancer af akacieblomst, æble, pære, fersken og grapefrugt.
I smagen er det især sprødheden og elegancen som dominerer, med en meget appetitgivende syre, kombineret med underliggende, eksotiske toner. Perfekt som aperitif, til ostegratinerede forretter, til skaldyr, fisk og fjerkræ. Serveringstemperatur: 6 - 8 °C.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter