Lenottis vingård ligger i udkanten af byen Bardolino lige ved Gardasøens bred i umiddelbar nærhed af de smukke bakker omringet af vinmarker og oliventræer. Det er netop søen, som giver området sit ganske særprægede mikro-klima, som nærmest er perfekt til vindyrkning.
Kældrene er bygget i fuld harmoni med det smukke landskab og er udstyrede med meget moderne vinificerings- og aftapningsfaciliteter. Men skabelsen af gode vine starter allerede i vinmarkerne, og derfor bruger Lenotti megen tid på dyrkningen og udvælgelsen af vinstokkene. Druerne er høstet separat i de forskellige produktionsområder, og hver parcel bliver vinificeret for sig. Det sidste er ikke bare et tilfældigt markedsføringsnummer men et helt klart valg om at udvikle hvert område, hver parcel eller druekarakter så meget som muligt.
Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella samt 20% Molinara) til denne Chiaretto Bardolino ”DECUS” er hentet på Lenottis vinmarker beliggende ved landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantet efter ”pergola” og ”espalier” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse mellem rækkerne. Det afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Jordbunden på de forskellige parceller består hovedsageligt af knuste moræne-sten, sand, ler og kalk, en sammensætning, som er perfekt til vindyrkning, og som er en af hemmelighederne bag områdets særlige kvalitet.
Straks efter en separat plukning efter druesort bliver druerne skånsomt mast og macereret med deres skind i 15-20 timer. Efter presningen bliver mosten gæret separat i ståltanke, og vinen lagrer vinteren over på de samme tanke.
”DECUS” er en nyhed hos Lenotti, og vinen produceres kun i et begrænset antal flasker. Den har en flot, sart pink farve, og i duften finder man sarte aromaer af fersken og hindbær. I smagen er vinen meget umiddelbar, sprød og delikat med lækre, saltede og mineralske toner. En meget appetitvækkende og charmerende rosé med masser af lækre nuancer, som vil passe godt til f.eks. sydlandske retter.
Prøv den også til pizza, til pasta- eller risottoretter med fisk, skaldyr eller lyst kød.