Lilleø Vin Æbleciderisvin 2015

195.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

"I plantagen på Lilleø dyrkes blandt andet oprindelige franske cidersorter som Bedan, Binet Rouge, Douce Coët og Douce Moën. Cideræblerne blev tidligere brugt udelukkende til ciderproduktion, men for et par år siden besluttede vi os for at forsøge at lave isvin", siger man hos Lilleø Vin.

En mindre del af mosten fra cideræblerne blev frosset ind i 2015, og under den efterfølgende langsomme optøning blev kun den mest koncentrerede most taget fra og gæret til - Danmarks måske første - isvin på cideræbler.

I duften har vinen en klassisk karakter af frisklavede cider, med toner af tørrede frugter, sommerblomster og en smule karamel. Smagen er frisk og vedvarende, med toner af vanilje, julekrydderier og en smule mineralitet (petroleumstoner). Den slutter med en god balance og friskhed.

Serveres til frugttærter, trifli eller rød- og blåskimmeloste. Kan fint bruges som aperitif.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.

Andre populære produkter