Louis Latour, Chassagne-Montrachet 2020

Fra 779.00 kr
v/1 stk: 999.00 kr
v/6 stk: 779.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Få steder fylder tradition så meget som Chassagne-Montrachet, og Loiis Latour går således den klassiske vej med gæring af den udsøgte most i egetræsfade forfulgt af 10 måneders lagring, også i egetræsfade, heraf 15% nye fra Louis Latours eget bødkeri. Vinen tappes så på flaske og frigives, når den ifølge kældermestrene er klar til det.

Aromaen fra den færdige vin stiger roligt men selvsikkert op fra glasset med lokkende islæt af saftige modne ferskner, pærer og citroner drysset med bløde blomstertoner.

Dertil kommer indslag af karamel, ristet brød og hasselnødder fra fadlagringen, som også anes i den på én gang livlige og friske men også fyldige og kraftfulde smag.

En subtil mineralitet afslutter festen i en smukt struktureret og kompleks eftersmag.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter