4.5
af 4 anmeldelser

Louis Roederer Brut Nature 2012

935.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.5
af 4 anmeldelser

Louis Roederer Brut Nature 2012

4.5
af 4 anmeldelser

Louis Roederer Brut Nature 2012

Serveringsforslag

Aperitif
Skaldyr

Anmeldelser

4.5 af 4 anmeldelser

Om produktet

Skæbnen ville, at Frédéric Rouzaud 7. generation ved roret efter Louis Roederer mødte den franske designer og arkitekt Philippe Starck, og idéen om at involvere ham i tilblivelsen af den nye vin blev født. I samarbejde med Fréderic Rouzaud og hans team har Philippe Starck således været med til at definere filosofien for vinen. Tre ting skal prioriteres: Det naturlige, med respekt for vinmarkerne og planterne (biodynamisk dyrkning), det enkelte, med skånsomme vinificeringsteknikker (lang gæring på træfade, ingen tekniske indgreb, biodynamiske metoder) og til sidst elegancen i vinen.

Druesammensætningen og balancen i vinen skal understøtte oprindelsen og årgangen. 2012 betragtes allerede nu som en af de allerstørste årgange i Champagne, med masser af fylde, finesse og harmoni. 2012 Brut Nature laves på 55% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 20% Chardonnay. Efter den første gæring er 15% af vinen lagret på træfade og resten på tank uden malolaktisk gæring. Andengæringen på flaske (champagnisering) varer 5 år. Vinen er ikke tilsat liqueur de dosage under degorceringen og er derfor i den tørre ende. Efter degorgeringen er vinen yderligere modnet i 6 måneder inden afskibning. Den lange gæring på flaske giver flotte, vedvarende, små bobler.

Brut Nature har en dyb, blank, gylden farve. I duften finder man nuancer af modne og syltede frugter (citrusfrugter, fersken, bagte æbler) og nødder. I smagen har vinen en fantastisk harmoni mellem de eksotiske frugttoner og styrken samt masser af friskhed og renhed til sidst. En perfekt champagne til gastronomien.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).