Maison Tardieu-Laurent, Cornas Coteaux 2018

Spar op til 56.25 kr.
Ved 6 stk. 318.75 kr.
Ved 1 stk. 375.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Tardieu-Laurent, Cornas Coteaux 2018

Maison Tardieu-Laurent, Cornas Coteaux 2018

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Om produktet

Dette er den ene af de 2 Cornas vine som Michel Tardieu får fremstillet hos en ”hemmelig” producent i Cornas. Sammen med den berømte konsulent Philippe Cambie drøfter han i detaljer med producenten hvorledes vinstokkene skal kultiveres, hvornår druerne skal høstes og hvorledes de til sidst skal forvandles til vin. Og ikke nok med det: Tardieu-Laurent leverer også fadene, som vinen efterfølgende skal modne i, og som noget ganske særligt flyttes fadene i februar måned efter høsten til Tardieu-Laurents kældre i Lourmarin.

Vieilles Vignes skal i dette tilfælde tages helt bogstaveligt, da frugten kommer fra hjørner med 80, 90 og endda over 100 år gamle vinstokke på de 2 Lieu-Dit Les Eygats og Patou midt på og næsten helt nede ved foden af Cornas skråningen. Vinen er gæret i rustfrit stål med anvendelse af 50% hele drueklaser og efterfølgende modnet samfulde 24 måneder i nye og en gang brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais inden den er sammenstukket og som sædvanlig tappet på flaske uden klaring eller filtrering.

Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene, som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.

Michel Tardieu er selv begejstret for slutresultatet og karakterkiserer vinen som ”Explosive!”, hvorefter han fortsætter: ”On spices and Morello cherry. A real delight for the nose! The mouth is both fleshy and slender. Remarkable success.”

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.