Denne Hermitage er fremstillet på Syrah og dens gådefulde nære slægtning Sérine fra stokke med en gennemsnitsalder på 60 år. Overvejende moderne kloner af Syrah høstet på de dele af Hermitahe-skråningen, som kaldes Début du Méal, Pierrelles, Diognières, les Bessards og la Croixmen, men da de vokser sammen med den gamle parfumerede Syrah-slægtning Sérine, følger disse med i en andel, som ikke er fastlagt.
Vinen er fremstillet hos en ”hemmelig” producent i det nordlige Rhône hvor Michel Tardieu sammen med vennen, den berømte konsulent Philippe Cambie, i detaljer drøfter hvorledes vinstokkene skal kultiveres, hvornår druerne skal høstes og hvorledes de skal forvandles til vin. Og ikke nok med det: Michel Tardieu leverer også de fade, som vinene efterfølgende skal modne i, og i februar måned efter høsten flyttes de til Tardieu-Laurents kældre i Lourmarin hvor vinen modner færdig. Der er tale om sammenlagt 12 måneder i nye og en gang brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais og yderligere 12 måneder i foudre inden vinen tappes på flaske uden klaring eller filtrering.
Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.
Michel Tardieu beskriver selv resultatet således: “Model of precision and complexity, which will delight the Fans of this Cuvée. Silky, ideally softened tannins. The length in the aftertaste is impressive.” En imponerende Hermitage og et "must-have" for alle vinelskere. I det mindste et par flasker!