Marangona Lugana DOC Tre Campane 2020

229.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marangona Lugana DOC Tre Campane 2020

category label Øko

Marangona Lugana DOC Tre Campane 2020

Serveringsforslag

Lys fisk

Om produktet

Lige syd for Gardasøen ligger den afgrænsede zone Lugana DOC. Området her er unikt pga. det milde middelhavsklima samt jordbunden som er formet af den store gletsjer som for mange år siden formede Gardasøen. Her midt i den unikke Lugana zone har det unge par Laura og Alessandro Cutolo slået sig ned. De dyrker den lokale grønne drue Turbiana/Trebbiano di Lugano som er områdets vigtigste drue. Alessandro høre til områdets fremadstormende unge vinmagere. Med 30 hektar vinmarker og certificeret Biodynamisk producere det unge par knastøre hvidvine med en mineralitet og syre som får mundvandet til at løbe. En stil som er næsten umulig at fremelske andre steder i Italien pga. det unikke terroir i netop Lugana.

Tre Campane er ligesom de øvrige vine fra Marangona lavet på den lokale Turbiana drue. Druerne kommer fra gamle stokke med en alder på 40 år. Efter gæring på stål tanke hviler mosten på bærmen i 10-12 måneder, ligesom den lagres yderligere i flasken i 6 måneder. Kombinationen af de gamle stokke og lagringen på bærmen giver en mere cremet og kompleks vin. Den høje syre og mineraliteten er dog fortsat udtalt.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.