Marco Abella, Loidana 2019

239.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marco Abella, Loidana 2019

Marco Abella, Loidana 2019

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Medium
Sødme Offdry

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Fakta

Krop:
Medium
Årgang:
2019
Størrelse:
750 ml
Proptype:
Kork
Alkohol %:
14,00
Område:
Land:
Spanien
Serveres ved:
16-18°C
Dyrkning:
Konventionel
Smagsprofil:
Lilla
Syre:
Medium
Sødme:
Offdry
Tannin:
Medium

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød

Om produktet

Spanien er andet og mere end Rioja og Ribera del Duero - i Priorat er det ikke Tempranillo, men til gengæld Grenache og Carignan der dominerer - det giver vine, som på samme tid har masser af dybde med kirsebær- chokolade- og lakrids-noter og noget let, blomstret over sig. Hvis du endnu ikke har oplevet Priorat - så er det her du skal starte. Med Loidana får du nemlig smagen af Priorat uden at skulle ødelægge sparegrisen. Marco Abella laver nemlig uforfalsket nordspansk rødvin, hvor smagen af de vilde, øde bjergegne skinner igennem - Priorats vine er komplekse, elegante og dybe - og med Loidana får du hele pakken. Vinen lagrer 12 måneder på franske egetræsfade af forskellige alder, hvilket er med til at understøtte den dybde og kompleksitet disse vine er kendt for. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas og drik til grillet hel kylling eller hjemmelavet cannelloni.

Andre populære produkter

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.