5.0
af 2 anmeldelser

Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2011

2,598.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2011

5.0
af 2 anmeldelser

Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2011

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Om produktet

En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f.eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón.

Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; hvor gamle tempranillo- og mazuelo- (carignan-)stokke vokser i porøs jordbund, der hovedsageligt består af kalk. I 2009 bestod blendet af Tempranillo (81%) og hele 19% Mazuelo, der er høstet på forskellige tidspunkter og derfor også vinificeret seperat. Tempranillo har således ligget 28 måneder i amerikanske egetræsfade, mens Mazuelo har fået 28 måneder i franske egetræsfade.

Herefter er vinene blandet og lagret 6 måneder i store cementkar, og efter aftapningen har vinen ligget minimum 3 år i flasken inden frigivelse.

9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk med en klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl.a. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og bagt appelsinskal.

Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni!

Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle, der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet og rundhed som tiden skrider frem. Nydes den imidlertid i sin ungdom, anbefaler vi at hælde den på karaffel til 1-2 timers iltning før servering ved 15-16 grader.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.