Montes, Limited Selection, Pinot Noir 2017

Fra 99.00 kr
v/1 stk: 129.00 kr
v/6 stk: 99.00 kr
Udsolgt
Prisgaranti
Dag til dag levering
Gratis fragt

Anmeldelser

Peter Bernøe -.
2020-07-31
Til prisen er det ret godt, ikke specielt komplekst men letdrikkeligt

Om produktet

Hovedparten af Pinot Noir-druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten) og Zapallar (7 km. fra kysten), alle tre i Aconcagua vinregionen. Afkølingen fra Stillehavet, med den kolde Humboldt strøm, giver ganske særlige vækstbetingelse og giver Pinot Noir vine i ”cool climate” stil, med masser af aroma, bid og finesse. Samtidigt giver en granit- og lerholdig jordbund en god mineralitet til vinene.

Udbyttet på de tre vinmarker er meget lavt (ca. 36 hl./ha.) og druerne til denne vin selekteres allerede under plukningen, som foregår tidligt på formiddagen, mens temperaturene er mest kølige. Druerne transporteres til vingården i små kasser af 10 kg. for at undgå masning og dermed oxydering og bevare Pinot Noirs aroma. Ved ankomsten til kælderen bliver klaserne selekteret endnu en gang på et sorteringsbord. Efter en let afstilkning gennemgår de hele druer en kølig (7º C) macerering i 5-7 dag inden gæringen, for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt. Til sidst hæves temperaturen til 23º–26º C, og gæringen går derefter i gang, ved anvendelse af både naturlige og selekterede gærkulturer. Processen varer ca. 7 dage med to daglige omrøringer og overpumpninger. Efter en skånsom presning, hvor man især bruger den del af vinen som selv løber ud, og kun en mindre del af den presset vin (vin de presse), gennemgår vinen en malolaktisk gæring på tank. Eftern en modning i 6-7 måneder og en let filtrering, bliver vinen aftappet.

Pinot Noir Limited Selection er en smule mørkere end de fleste Pinot Noir, med en flot, dyb, rubinrøde farve. Ellers har den druens typisk harmoni mellem frugtrighed og kompleksitet. Både i duften og i smagen finder man en kølighed og aromatisk stil, som gør vinen meget appetitgivende og anvendelig i mange sammenhæng, ren kulinarisk. I eftersmagen slutter den med god fylde og delikate krydderier. Dens delikate nuancer af violer, kirsebær og jordbær gør vinen velegnet til and (gerne med en sauce lavet på appelsin eller røde bær), fjerkræ, kalv, men også til andre kødarter serveret med svampe, tyttebær eller andre ikke for tunge saucer.