Neil Ellis Cabernet Sauvignon 2018

199.00 kr
Levering 5-6 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Vinen laves på Cabernet Sauvignon høstet i Stellenbosch, dels i Jonkershoek Valley, dels på skråningerne ved foden af Helderberg. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Som regel høstes Cabernet Sauvignon fra slutningen af februar til midt i marts.

Vinen er gæret på ståltanke og gennemgår efter den alkoholiske gæring en yderligere macerering inden presning. Derefter modnes vinen i 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf de 25% er nye. Inden aftapningen bliver vinen klassisk klareret og let filtreret.

Cabernet Sauvignon har en flot rubyrød farve, og i duften finder man toner af solbær, violer, cedertræ og mynte. I smagen er vinen dyb og flot struktureret, med nuancer af blommer, mokka og chokolade. Eftersmagen er lang med toner af vanille, træ og en god tannin. Brug den til and, lam, kalv eller diverse gryderetter.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.