Lagersalg
Spar
54.14 kr

Neil Ellis Grenache Piekenierskloof 2012

244.86 kr
Før 299.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Grenache Vineyard Selection er lavet 100% på Grenachedruer hentet i det kølige Piekenierskloof. Høsten foregår i marts og udbyttet er generelt ret lavt - ca. 22-25 hl./ha. Gæringen starter på åben tank med hyppig omrøring (remontage) og afsluttes på små træfade, hvor vinen også gennemgår sin malolaktiske gæring. Derefter bliver vinen modnet i 17 måneder på franske barriques, hvoraf de 20% er nye.

Vinen har helt klart en cool-climate stil, med delikate aromaer af blommer, krydderurter og en smule vanille. Smagen er ligeledes sprød og struktureret først i munden, men efter få minutter udvikler vinen mere frugtsødme, med toner af modne blommer, brombær og krydderier. I starten kunne man godt snydes til at tænke på en vin fra det nordlige Rhône, men med iltning kommer der helt klart en mere oversøisk stil frem, dog med kølige toner. En meget spændende, rig og charmerende vin - i grunden ret klassisk for Neil Ellis. Server den til rødt kød, til vildt (især med svampesaucer) eller til modne rødskimmeloste.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.

Andre populære produkter