Neudorf Vineyards, Sauvignon Blanc Tiritiri 2019

199.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Vest og Nordvest for Marlborough ligger det lidt køligere Nelson, hvor Neudorf laver Sauvignon Blanc i et lidt mindre parfumeret men grønnere og mere komplekst udtryk, der i stil lægger sig et sted mellem klassisk New Zealand og lige så klassisk Sancerre.
Vinstokkene dyrkes ganske uden brug af kunstgødning og pesticider, og det biodiverse fokus fortsætter i kælderen med gæring på det naturlige gær. Bagefter er 85% lagret i ståltanke og resten i gamle franske egetræsfade inden aftapning og frigivelse 12 måneder senere.

Vinen har en elegant aroma med nuancer af bl.a. stikkelsbær, passionsfrugt, grape, honningmelon og mynte, der nemt finder vej op af glasset uden at blive for insisterende. På tungen er den saftig og frisk med en blød og letløbende eftersmag. Overordnet set er der altså tale om en vin med om kølig frugt og elegance, og hvor man hurtigt når bunden af flasken.

Neudorf Sauvignon Blanc kan gemmes op til 10 år fra høståret, men vi anbefaler at nyde den 4-5 år fra høst ved 8-10 grader. Servér til nærmest alt godt fra havet, salater og lyst kød med lette saucer.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter