Amager Bryghus, SigteBroad

35,00 kr
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Type
Øl
Land
Danmark
Øltype
Indian Pale Ale
Flaskestørrelse
33 cl
Alkohol %
6,80
Proptype
Kapsel
Om produktet

Da Amager Bryghus og Trillium Brewing Co. havde bestemt sig for at brygge en øl sammen, så startede en dyberegående omgang research på begge sider af Atlanten. Trillium boss Jean Claude Tetreault (JC) faldt ved et tilfælde over en opskrift på et traditionelt dansk sigtebrød, og vi bestemte os for at brygge en øl med stort set de samme ingredienser, som er i denne gamle type brød.

Men nu er vi jo her på bryghuset kendt for at grave lidt dybere i historien, og denne øl er ingen undtagelse. Det viser sig nemlig, at det gamle danske verbum ”at sigte” – på engelsk ”to aim” kan føres tilbage til vikingetiden, hvor sigtebrød ofte blev bagt særligt lange, smalle og hårde, som en erstatning for den traditionelle langbue. Det skete især i områder, hvor træ var en mangelvare eller helt fraværende. Efter endnu en storslået kamp, kunne vikingekrigerne fejre sejrens sødme ved at riste deres brødbue på en traditionel britisk brødrister, og nyde den i skiver med et tykt lag hjemmebragt tandsmør. Illustrationer af denne brødbue er fundet adskillige steder i Irland og Skotland, men først for nyligt har de stærkt forvirrede arkæologer regnet ud, hvad det egentlig var, der foregik

Adskillige hundrede år senere bragte danske nybyggere i Minnesota det gamle vikingebrød med sig, og det blev hurtigt populært vidt og bredt. Også bagerpigerne af blond, dansk afstamning, som solgte brødet, blev ekstremt populære, og de lokale gav dem hurtigt kælenavnet ”sigte broads” på grund af deres gode udseende. I nogle byer måtte bagermesteren ligefrem bevæbne sine sigte broads med en traditionel, lang, dansk brødkniv for at tage lysten fra de mest påtrængende og brødflove ungersvende. Alt sammen meget besynderligt, men akkurat lige så sandfærdigt.

Danmark

Andre populære

 1. Amager Bryghus, Lust 33 cl.
  Amager Bryghus, Lust 33 cl.
  38,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Amager Bryghus, Pride 33 cl.
  Amager Bryghus, Pride 33 cl.
  42,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Amager Bryghus, Demon Juice
  Amager Bryghus, Demon Juice
  35,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud