Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

Spar op til 17.70 kr.
Ved 6 stk. 100.30 kr.
Ved 1 stk. 118.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

category label Øko

Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

Serveringsforslag

Aperitif
Lyst kød

Om produktet

Dette er en spændende rødvin fra højt beliggende vinmarker et halvt hundrede kilometer fra Middelhavskysten ca. midtvejs mellem Valencia og Alicante, som loyalt formidler stor druegenkendelig samtidig med at det totale fravær af tilsat svovl bidrager med facetter, som ikke opleves i så mange andre Syrah vine. Men så er det heller ikke mere indviklet. Vinen er lige så enkel og ligefrem som de gamle iberiske tegn ristet i sten, som man har valgt at printe på etiketten. Ingen aner hvad de oprindeligt har betydet, men for teamet bag Pago Casa Gran er det et 1-tal, der prikker hul i en drue, og dermed bliver det til et symbol på de vine, som Pago Casa Gran producerer på bare en enkelt drue.

Der er tale om manuel høst fra omkring 20 år gamle siden 2011 økologisk certificerede vinstokke, der kultiveres efter de guidelines for biodiversitet som det schweiziske Institute Delinat har opstillet. Alle stilke fjernes inden de forvandles til vin i et flow uden brug af pumper. Der er tale om gæring i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende modning i samme tanke frem mod aftapningen på flaske, der sker uden tilsætning af svovl.   

En relativt cool og frugtagtig Syrah med dejlige saftige brombær og strejf af viol. Nærmest elegant med en slank mundfølelse. Ligefrem og forfriskende.

Andre populære produkter

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.