Øko
Spar
75.00 kr

Paul Jaboulet Ainé Cornas Øko 2016

675.00 kr
Før 750.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Domaine de Saint Pierre i Cornas ligger øverst på plateauet, som umiddelbar nabo til St. Pierre-kapellet som har givet ejendommen dens navn. Vinmarkerne udgør 3,9 ha. på smuldrende granit, kalk og silt-aflejringer og vender direkte mod syd. Vinstokkene er mellem 10 og 60 år gamle og giver max. 20-25 hl./ha. De økologiskdyrkede druer er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Efter afstilkningen og en skånsom masning bliver vinen gæret i 3-4 uger på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfade, hvoraf de 20% er nye.

Cornas Domaine de Saint Pierre har en meget dyb, rubinrød farve. I duften finder man koncentrerede toner af mørke bær (solbær, brombær, moreller), krydderier og engelsk lakrids til sidst. I smagen er den ekstremt koncentreret og tanninrig i sin ungdom og den nyder derfor godt af en iltning på karaffel. Den har et modningspotentiale på min. 6-7 år og vil uden tvivl kunne gemmes i 20 år.
Den slutter meget elegant og med mange komplekse nuancer. Server den til vildt, f.eks. hare, rådyr, vildsvin, samt til okse eller dansk lam.

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.