5.0
af 2 anmeldelser

Paul Jaboulet Ainé, Saint Joseph Øko 2016

399.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Paul Jaboulet Ainé, Saint Joseph Øko 2016

category label Øko
5.0
af 2 anmeldelser

Paul Jaboulet Ainé, Saint Joseph Øko 2016

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Om produktet

Domaine de la Croix des Vignes består af 1,5 ha. vinmarker i hjertet af den historiske del af Saint-Joseph, lige ovenfor landsbyerne Mauves og Tournon sur Rhône. Parcellerne vender mod syd og jordbunden er meget klassisk for området, med smuldrent granit i overfladen og ren klippe i undergrunden. Vinstokkene er mellem 10 og 30 år gamle og giver maks. 25 hl./ha.

Saint-Joseph Domaine de la Croix des Vignes er lavet 100 % på Syrah-druer som er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfad, hvoraf de 20% er nye.

Vinen har en tæt, mørkerød farve med lilla skær. Duften er elegant og aromatisk med komplekse toner af mørke bær (solbær og mørke moreller). I smagen afslører vinen en flot mineralitet, bag komplekse toner af modne frugter. Den slutter meget delikat og med god tannin. Server den til and, lam, vildt (gerne med tyttebær eller ribs) og okse.

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.