Paul Jaboulet, Cornas Les Grandes Terrasses 2014

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Paul Jaboulet, Cornas Les Grandes Terrasses 2014

Paul Jaboulet, Cornas Les Grandes Terrasses 2014

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Om produktet

Cornas Les Grandes Terrasses henter sit navn fra de ekstremt stejle terrasser med støttemur man finder langs floden i den nordlige del af Rhône-dalen. Vinen er lavet på Syrah-druer som hentes på en enkelt parcel på 1,35 ha. Paul Jaboulet ejer i appellationen, lige ovenfor landsbyen Cornas. Vinstokkene er mellem 20 og 60 år gamle og giver max. 30-35 hl./ha. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen bliver gæret på ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i et år på træfade, hvoraf de 20% er nye.

Cornas Les Grandes Terrasses har en dyb, rubinrød farve med violet skær. Den har en pragtfuld, koncentreret og kompleks duft af modne røde bær, krydderier og engelsk lakrids. Smagen er ligeledes meget kompleks med mørke, vilde bær, sorte kirsebær, violer og en smule vanilje til sidst. Den slutter utrolig elegant. Cornas egner sig godt til and, lam, vildt, og okse.

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.