4.3
af 6 anmeldelser

Paul Jaboulet, Hermitage, La Maison Bleue 2015

649.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.3
af 6 anmeldelser

Paul Jaboulet, Hermitage, La Maison Bleue 2015

4.3
af 6 anmeldelser

Paul Jaboulet, Hermitage, La Maison Bleue 2015

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anmeldelser

4.3 af 6 anmeldelser

Om produktet

”La Maison Bleue” (tidligere ”La Petite Chapelle”) blev første gang produceret i 2015. Navneændringen er foretaget for at øge fokusset på Jaboulets flagskib i Hermitage, ”La Chapelle”. Vinen er lavet 100% på Syrah, som kommer fra nogle af Hermitages bedste parceller (biodynamiskdyrkede) på topvinmarker som Les Bessards, les Greffieux, le Méal og les Rocoules. Vinstokkene er 40-60 år gamle, og produktionen er begrænset til 15-20 hl./ha. Bedre oprindelse findes ganske enkelt ikke i Hermitage, og vinen laves med samme omhu og håndværk som tidligere. En lidt kortere fadmodning og en mindre andel nye fade (20%) giver dog en mildere stil og en hurtigere udvikling, samtidig med en stor aroma- og smagskoncentration. Vinen har en flot, blank mørkerød farve. Duften er en smule lukket først men udvikler sig hurtigt, når man ilter den. Toner af modne mørke bær som brombær, solbær og blåbær, samt røgede og krydrede nuancer. I smagen er vinen meget koncentreret, aromatisk – igen med karakter af modne frugter. I eftersmagen fornemmer man god tannin og fornøjelsen varer ved. God til and, kalvebrisler, okse og vildtretter.

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.