Lagersalg
Øko
Spar
44.83 kr

Paxton Now Chardonnay Bio 2019

104.17 kr
Før 149.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Now-serien blev lavet for første gang i årgang 2017, hvor man oplevede særligt gode forhold i McLaren Vale til at producere meget aromatiske og sprøde vine. Navnet Now hentyder til, at vinen er lavet for at blive drukket ung. Chardonnay-druerne hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker i McLaren Vale, hvor nætterne er kølige, og hvor modningen derfor normalt foregår langsomt. I årgange som fx 2019, hvor man fra november til februar havde nogle af de varmeste og tørreste dage siden 2009, oplevede man ekstremt tidligt modne druer og et ganske begrænset udbytte. Dette gav en del udfordringer under vinificeringen, hvor man gerne ville opnå en god friskhed og balance i vinene.

Derfor er druerne bl.a. håndplukket om natten og presset i hele klaser altså uden forudgående afstilkning eller masning for at forkorte processen. Herefter er mosten overført til gæringstanke af stål, hvor gæringen starter spontant med druernes egen gærceller.
Efter en efterfølgende malolaktisk gæring blev vinen yderligere lagret i 3-4 uger, med løbende omrøringer, for at opnå optimal aroma og smag fra bundfaldet. Vinen er aftappet umiddelbart efter en naturlig bundfældning og en let filtrering dette for at fremme druesortens friskhed og bid.

I duften er det først de eksotiske frugttoner som dominerer, med nuancer af ferskner, pærer, mango og honning, men man fornemmer også friskhed og bid til sidst. Smagen er ret cremet, med nogle af de samme nuancer som i duften, men også friskere karakterer af melon, citrusfrugter og kiwi samt en god mineralitet. Perfekt til skaldyrs- og fiskeretter, gerne med eksotiske eller asiatiske saucer.

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer: Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder: Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer: Chardonnay, malvasia og viognier.