Pecchenino, Alta Langa Riesling 2021

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pecchenino, Alta Langa Riesling 2021

Pecchenino, Alta Langa Riesling 2021

Krop Let
Syre Høj
Sødme Offdry

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Fakta

Smagsprofil:
Grøn
Årgang:
2021
Størrelse:
750 ml
Proptype:
Kork
Alkohol %:
13,00
Område:
Underområde:
Langhe
Serveres til:
Lys fisk
Land:
Italien
Serveres ved:
8-10°C
Dyrkning:
Konventionel
Krop:
Let
Syre:
Høj
Sødme:
Offdry

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk

Vores vurdering

Det er ikke hver dag, at vi får en Riesling fra Piemonte i glasset - men Pecchenino laver klassisk, tysk inspireret riesling i de kølige piemontesiske bakker. Det er frisk og liflig hvidvin, som er fyldt med smag og duft af lime og lidt tropisk frugt.

Selv om det er rødvinene, der dominerer i Piemonte, så er det kølige klima oplagt til at lave friske og stringente hvidvine - og her passer Riesling lige ind, for på marker, hvor rødvinsdruerne har svært ved at modne, trives riesling ganske fint. Peccheninos er klassisk inspireret, men man smager alligvel de varme somre i Piemontes bakker, hvor der sniger sig lidt mere tropisk frugt ind i duft og smag.

Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fiskeretter, gerne med citrus, eddike og krydderurter.

Om produktet

Det er ikke hver dag, at vi får en Riesling fra Piemonte i glasset - men Pecchenino laver klassisk, tysk inspireret riesling i de kølige piemontesiske bakker. Det er frisk og liflig hvidvin, som er fyldt med smag og duft af lime og lidt tropisk frugt. Det kølige klima i Piemonte er oplagt til at lave friske og stringente hvidvine - og her passer Riesling lige ind, for på marker, hvor rødvinsdruerne har svært ved at modne, trives riesling ganske fint. Peccheninos er klassisk inspireret, men man smager alligvel de varme somre i Piemontes bakker, hvor der sniger sig lidt mere tropisk frugt ind i duft og smag. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fiskeretter, gerne med citrus, eddike og krydderurter.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.