Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Vieilles Vignes 2017

250.00 kr
Udsolgt
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

En kraftig, kompleks og elegant vin, hvor duften er fyldt med mørke bær som solbær og mørke kirsebær, mens smagen byder på lidt lysere bær med et strejf af vanilje og velsmagende noter af  timian, laurbær og mørke oliven. Det er en vin med en flot struktur i perfekt balance mellem kompleksitet, kraft og elegance, og med tanniner der fylder munden sammen med stærk lakrids og peber i den lange eftersmag.

Vinen både gærer og lagrer delvis i små fade af fransk eg. Ingen klaring eller filterering. Næsten sort, kraftig og koncentreret, men også med sødme i duft og stor længde. Imponerer ung, men kan med fordel gemmes i 4-8 år.

Gigondas er en af Rhône-dalens Cru'er - dvs. hvor byens navn står på etiketten i stedet for, eksempelvis, blot Côtes du Rhône. Byen blev et "Cru" allerede i 1971. Gigondas ligger op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som begrænser mængden af sol på markerne om morgenen og dermed forlænger modningstiden af Grenachdruen. Det giver mere syre og friskhed til druen.

Rødvinene må indeholde op til 80% Grenache og skal indeholde minimum 15% af Syrah og/eller Mourvèdre. Vinen er ofte lidt fastere end ærkerivalen Châteauneuf-du-Pape, men i reglen af samme type. De bedste lagrer fremragende.

Gigondas er hovedsageligt en rødvinsappellation, men der produceres også en begrænset mængde rosévin. De hvidvine, producenterne fremstiller, må altså ikke kaldes for Gigondas, men i stedet for blot "Côtes du Rhône".

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.