Pierre Amadieu, Roulepierre Rosé, Côtes du Rhône 2021

110.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pierre Amadieu, Roulepierre Rosé, Côtes du Rhône 2021

Pierre Amadieu, Roulepierre Rosé, Côtes du Rhône 2021

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Fjerkræ
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin

Om produktet

Skøn rosé, indbydende, frisk og dejlig balanceret mellem frugt og fyld på 60% Grenache og 40% Cinsault. Bløde tanniner, rund og frugtig med masser af hindbær krydret med ribs efterfulgt af blomsternoter. Vinen gærer ved lav temperatur i ståltanke for at bevare friskheden og frugten. Nyd den afkølet som apéritif, på terrassen, til asiatisk mad eller barbecue.

Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og i tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.