Spar
70.00 kr
t.o.m
1/31/2022

Planeta Cerasuolo Di Vittoria 2015

99.00 kr
Før 169.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Planetas rødvin i DOCG Cerasuolo di Vittoria (ikke at forveksle med Cerasuolo d’Abruzzo, som er rosé) blev produceret på gården for første gang i 2001 og er lavet på Nero d’Avola (60-70%) og Frappato høstet på marken Dorilli og Mogli (60 m. over havets overflade) i Acate. Næsten hele området, som producerer Cerasuolo di Vittoria, er meget sandholdigt med en blanding af skalaflejringer (kalk) og rødt sand på overfladen. I en dybde på ca. 90 cm. ligger et dybt lag af ”tufa” (tuf), som er perfekt til at forsyne vinstokkene med den rigtige mængde vand.

Efter afstilkning og macerering bliver druerne gæret særskilt i 8 dage på 150 hl. ståltanke. Her gennemfører man hyppige såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at pumpe most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter fuldendt malolaktisk gæring er vinene sammenstukket og modnet i fire måneder på rustfri ståltanke.

Farven er rød med pink nuancer. Vinen er i duften klassisk for området: Frugtrig, umiddelbar med karakterer af kirsebær, hindbær, kaktusfigner og ingefær. I smagen er vinen meget frugtrig og afstemt uden kanter og uden for meget tannin. Vinen har bløde tanniner, og friskhed dominerer frem for koncentration. Det er en vin, som er bedst i sin ungdom. Vinen vil egne sig godt til pastaretter, grøntsagsretter med f.eks. courgetter eller auberginer, fjerkræ og sågar til fiskesuppe eller fiskeretter. Vinen kan i sommerperioden med fordel drikkes en smule køligere end normalt for en rødvin (ca. 12-14 grader) og bruges til kolde buffet’er eller til skovturen.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.