5.0
af 1 anmeldelser

Planeta, Syrah 2015

249.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Planeta, Syrah 2015

5.0
af 1 anmeldelser

Planeta, Syrah 2015

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost

Vores vurdering

Rødvinen har en flot, rubinrød farve med mørke nuancer. I duften finder man intense toner af kirsebær i brændevin og solbær, men også nuancer af peber, chokolade og kanel, som fortsætter i smagen. Her finder man også krydrede toner af hvid peber, kanel og en smule vanille. Vinen er sprød og kraftig men samtidig velouragtig og ”varm” med blød tannin og en meget lang eftersmag.

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

På Planeta var man overbevist om, at Syrah, som giver de bedste resultater i tørre og solrige områder, ville egne sig fint til dyrkning i dette område af Sicilien. 1996 var det første år, hvor Syrah-vinstokkene producerede vin, og i starten blev vinen blandet med vin fra druen Nero d’Avola. I 1999 begyndte man på Planeta at producere en vin på ren Syrah.

Rødvinen har en flot, rubinrød farve med mørke nuancer. I duften finder man intense toner af kirsebær i brændevin og solbær, men også nuancer af peber, chokolade og kanel, som fortsætter i smagen. Her finder man også krydrede toner af hvid peber, kanel og en smule vanille. Vinen er sprød og kraftig men samtidig velouragtig og ”varm” med blød tannin og en meget lang eftersmag.

Server den med vildt, kraftige risottoer, gratinerede retter, sammenkogte lammeretter og modne oste. Den vil f.eks. være perfekt til en siciliansk Pecorino.

Andre populære produkter

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.