Rivetto, Barolo Serralunga d'Alba 2016

499.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Anmeldelser

5.0
1 anmeldelser
1
0
0
0
0

Om produktet

Nebbiolo-druerne til Rivettos Barolo del Comune di Serralunga dAlba kommer som navnet præciserer det fra Serralunga dAlba-kommunen i hjertet af DOCG Barolo. Langt hovedparten af druerne hentes på vinhusets egne økologisk dyrkede marker Serra, Manocino og San Bernardo, dog kommer en lille del af druerne fra en lille dyrker, som ligeledes dyrker sine vinmarker økologisk. Parcellerne ligger i en højde af 340-420 m.o.h. og vender mod øst, sydøst og nordøst. På nogle af parcellerne indeholder jordbunden calcium, magnesium og jern noget som ofte giver vinen en ret mineralsk stil. Denne diversitet giver mulighed for at lave den perfekte blanding i kælderen.

I løbet af ca. 45 dage inden høsten som foregår ret sent primo oktober laver man 3 selekteringer af druerne, hvor dårligt udviklede klaser frasorteres. Hver parcel bliver vinificeret separat. Efter en afstilkning og en masning ved ankomsten til kælderen gennemgår druerne en kølig skindmaceration i et par dage, efterfulgt af en spontan gæring (med druernes egen gærkultur) og en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 30-32 måneder på 30 hl. træfade fra Slavonien, Ungarn og Schweiz. Vinen er desuden modnet i min. 8-10 måneder på flaske inden frigivelse.

Rivettos Barolo Serralunga d’Alba har en flot, blank rubinrød farve med et orange skær. I duften finder man først diskrete nuancer af rosenblade, violer og hyben, men med iltning mere gennemtrængende toner af modne bær og lette krydderier. Smagen er klassisk Barolo med en smule tørhed i starten, men kødfuldhed og velour derefter og komplekse aromaer af halm og skovbund til sidst. En meget intens og koncentreret vin. Server den f.eks. til retter med lam eller vildt, gerne tilberedt som gryderetter eller med tilbehør som tyttebær eller ribs.

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Andre populære produkter