Rolly Gassmann, Terroir Des Chateau Forts 2017

159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Rolly Gassmann, Terroir Des Chateau Forts 2017

category label Øko

Rolly Gassmann, Terroir Des Chateau Forts 2017

Krop Medium
Syre Medium
Sødme Halvtør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Fakta

Krop:
Medium
Årgang:
2017
Lagring:
2;4
Størrelse:
750 ml
Proptype:
Kork
Alkohol %:
12,50
Område:
Land:
Frankrig
Druer:
Auxerrois 75%
Serveres ved:
8-10°C
Dyrkning:
Biodynamisk
Smagsprofil:
Grøn
Syre:
Medium
Sødme:
Halvtør

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Vegetarretter
Mild ost
Skaldyr

Vores vurdering

Denne vin fungere som huset Edelzwicker. Navnet Edelzwicker er synonymet for en blandingsvin. Normalt består vine fra Alsace af kun én drue, men som blanding (Edelzwicker) foretager producenten en blanding. I flere tilfælde kunne denne være husets prestige, men sådan hænger det ikke sammn længere. Denne version består af druerne Auxerrois 3/4 del og resten Gewurztraminer. Vinen har en let gylden farve, er rig i såvel duften som i smagen, hvor man også finder lidt krydderier og flot intensitet.

Om produktet

Denne vin fungere som huset Edelzwicker, som man kalder vine fra Alsace, der ikke kun er lavet på en enkelt druesort. Denne version består af 3/4 Auxerrois-druer og resten Gewurztraminer, som leverer godt med aromatisk fylde med krydderier og moden frugt i duften. Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til modne oste eller landligt Alsace-køkken med flæsk og kål.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.