Øko

Ruedi Gerber, Vino Spumante Rosé Brut Pet Nat Pas Dosé

Fra 158.10 kr
v/1 stk: 186.00 kr
v/6 stk: 158.10 kr
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Spændende "Pet Nat pas dosé" fra filminstruktøren Reudi Gerber, som i 1993 tabte sit hjerte til et særligt landsted i Maremma, som nu er forvandlet til en vidunderlig agriturismo og et økologisk landbrug, som hylder Rudolf Steiners principper og nu producerer en stribe fremragende produkter, som alle er biodynamiske certificeret hos Demeter. Her er der hentet inspiration fra de naturlige urgamle rytmer, som får gæringen til at gå i gang igen om foråret, når temperaturen stiger blidt, hvorefter de muntre bobler fængsles i flasken sammen med resterne af den naturlige gær.

Der er især tale om frugt fra Sangiovese, Ciliegiolo, den sjældne Foglia Tonda, men der er også inviteret andre druer, som den unge vinmager Laura Rossi ikke bekymrer sig om at gøre rede for, med til festen. Tidlig høst af druerne for at indkapsle friskheden og presning af de hele klaser hvorefter skind, kerner og stilke får lov til at lege med de første timer mens gæringen spontant tager fat i ståltanken. Herefter tappes vinen på flaske, når alkoholindholdet passerer de 11% og der stadig er sukker tilbage, hvilket betyder, at den sidste del af gæringen ikke udvikler alkohol, men de derimod livgivende bobler og et behersket bundfald, som man enten kan vælge skal være en del af oplevelsen ved lige at vende flasken en tur inden flasken åbnes eller prøve at undgå ved forsigtig opskænkning. Her er inden regler. Det er et spørgsmål om temperament og præferencer.

Som rosé til den mørke side. Fint skummende og selvfølgelig ikke helt klar uanset hvorledes man gebærder sig. Til gengæld helt tør og dejlig insisterende med saftige friske røde bær og en spændende urtet finish.

Oplagt som en farverig twist til det afslappede måltid hvor fisk og grøntsager deles som fingermad i form af sprøde rå, varme og frisk stegte snacks. Også spændende sammen med retter fra det asiatiske køkken.

"The wine is born alone. If you let it be. And only then, will it tell its true story. From the clay-filled soil, the sunny days of Tuscan summer, and the cool nights by the sea. We do not want to meddle, we want to simply listen to the story that the wine is telling us. We work with the utmost care, without adding or filtering anything. We let things happen. It is a pure appreciation that engages the senses with what comes from nothing but the sun, the earth, and the grapes." -Reudi Gerber 2016

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.