Om produktet
Serègo Alighieris Valpolicella Classico er langt mere raffineret og kompleks end den normale standard fra området, og dens anvendelsesmuligheder er dermed mere varierede, idet den pga. sin fylde kan hamle op med selv kraftige tilberedninger. Prøv at servere den til lam, fjerkræ og kalv samt naturligvis til ost. Server den ved ca. 17-18 grader.
Så absolut til den kraftige side med en dyb tæt, mørk farve. Duften har toner af kirsebær og kryddernellike, mens smagen er fyldig og varm med bløde tanniner og en god balance.
Druerne høstes i oktober, hvorefter de gæres ud på ståltanke ved 24-26 grader i 15 dage. Vinen omstikkes efterfølgende, og den malolaktiske gæring startes. I januar tilsættes druer, der har tørret i to måneder, hvilket sætter en ny gæring i gang. Vinen lagrer derefter i 18 måneder på botti af slovensk eg, fire måneder i 600 liters kirsebærtræsfade og seks måneder på flaske, før den endeligt frigives til salg.