Serego Alighieri, MontePiazzo Valpolicella Classcio 2019

259.00 kr
v/1 stk: 259.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Serego Alighieri, MontePiazzo Valpolicella Classcio 2019

Serego Alighieri, MontePiazzo Valpolicella Classcio 2019

Body Fyldig
Tannin Medium
Acidity Medium
Sweetness Tør

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier
Fad

Fakta

Body:
Fyldig
Årgang:
2019
Flaskestørrelse:
75 cl
Proptype:
Kork
Alkohol %:
13,50
Område:
Veneto
Underområde:
Valpolicella
Serveringsforslag:
Mørkt kød
Kraftig ost
Lyst kød
Land:
Italien
Druer:
Corvina 70%
Molinara 10%
Rondinella 20%
Serveringstemperatur:
16-18°C
Dyrkning:
Konventionel
Smagsprofil:
Pink
Acidity:
Medium
Sweetness:
Tør
Tannin:
Medium

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost

Vores vurdering

Serègo Alighieris Valpolicella Classico er langt mere raffineret og kompleks end den normale standard fra området, og dens anvendelsesmuligheder er dermed mere varierede, idet den pga. sin fylde kan hamle op med selv kraftige tilberedninger. Prøv at servere den til lam, fjerkræ og kalv samt naturligvis til ost. Server den ved ca. 17-18 grader.

Så absolut til den kraftige side med en dyb tæt, mørk farve. Duften har toner af kirsebær og kryddernellike, mens smagen er fyldig og varm med bløde tanniner og en god balance.

Om produktet

Serègo Alighieris Valpolicella Classico er langt mere raffineret og kompleks end den normale standard fra området, og dens anvendelsesmuligheder er dermed mere varierede, idet den pga. sin fylde kan hamle op med selv kraftige tilberedninger. Prøv at servere den til lam, fjerkræ og kalv samt naturligvis til ost. Server den ved ca. 17-18 grader.

Så absolut til den kraftige side med en dyb tæt, mørk farve. Duften har toner af kirsebær og kryddernellike, mens smagen er fyldig og varm med bløde tanniner og en god balance.

Druerne høstes i oktober, hvorefter de gæres ud på ståltanke ved 24-26 grader i 15 dage. Vinen omstikkes efterfølgende, og den malolaktiske gæring startes. I januar tilsættes druer, der har tørret i to måneder, hvilket sætter en ny gæring i gang. Vinen lagrer derefter i 18 måneder på botti af slovensk eg, fire måneder i 600 liters kirsebærtræsfade og seks måneder på flaske, før den endeligt frigives til salg.

Andre populære produkter

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.