4.0
af 1 anmeldelser

Sounit, Rully Blanc 1. Cru Les Raclots 2018

519.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Sounit, Rully Blanc 1. Cru Les Raclots 2018

4.0
af 1 anmeldelser

Sounit, Rully Blanc 1. Cru Les Raclots 2018

Om produktet

Les Raclots ligger på samme skråning som La Pucelle og Les Chênes, den store, markante skråning vest for landsbyen Rully. Det er på denne markante skråning, at nogle af Rully’s allerbedste 1. Cru vinmarker ligger.

Druerne til Albert Sounits Les Raclots opkøbes af familen Jeunet, der ejer langt størstedelen af denne 1. Cru mark. Da det var tidligere Jeunet-generationer, der oprindeligt byggede det vi i dag kender som Sounit-huset, er det både lidt specielt men også ærefuldt, igen at kunne optage denne vin i Sounit-porteføljen fra og med årgang 2015.

Les Raclots er sammen med nabomarken mod nord, Rabourcé, de stejleste marker i Rully, og undergrunden består primært af kalk og sten. Vinen er derfor naturligt meget mineralsk. Les Raclots ligger lige ovenover Les Cloux marken, og den højere beliggenhed giver også lidt mere kølighed og mineralitet.

Chardonnay-vinstokkene er ca. 35 år gamle, og vinen er vinificeret 100% i fad – en kombination af 300 liter og 228 liter fade – alle franske fade, hvoraf ca. 15% af fadene er nye. Rully Blanc 1. Cru - Les Raclots fra Albert Sounit har en smuk, blank og gylden farve. Bouqueten byder sig til med hvide blomster, let citrusfrugt og mineralske noter. Smagen besidder et godt syrebid, og er endvidere både cremet og blød, med en rank mineralsk eftersmag. En både fornem og majestætisk vin, der leder tankerne hen mod de kostbare og berømte hvidvinskommuner i Côte de Beaune.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).