Spiritus guides

En god cocktail, den rette whisky, eller en perfekt sammensat drink kan afrunde en hård uge, være det ekstra element i en fantastisk fest, og meget mere. Vildmedvin vil gerne udbrede kendskabet omkring historierne bag de forskellige typer, hvordan du tilføjer drinks som en del af en perfekt afholdt fest, og meget mere. 

Hold øje med siden her, der kommer løbende nye guides.
Verdens bedste whisky

Skotland er ganske vist verdens førende whisky-producent, men der produceres bestemt også god kvalitets whisky andre steder i verden. Den enkelte whiskys komplekse aromaer og smagsnuancer udspringer udelukkende fra måden hvorpå, whiskyen er blevet fremstillet; destilleriets unikke stil, interaktionen med træ og luft, masterblenderens prægning af produktet.

Old Pulteney er Skotlands nordligste whisky-destilleri på fastlandet, og regnes - med rette - for at lave en af Skotlands allerbedste singlemalts. Historien bag destilleriet er lige som spændende som flaskerne.

Lær mere om Old Pulteney her.


Amerikansk whisky

Whisky fra mulighedernes land spænder næsten ligeså bredt som landet befolkning. Der brygges alle former for whisky, men når alt kommer til alt, er USAs whisky produktion mest kendt for deres Bourbon. 

Vi har lavet en introduktion til bourbon, som giver et godt indblik i historien bag.Moonshine Whiskey: Hentet frem fra gemmerne

Historien om Moonshine Whiskey eller Corn whiskey strækker sig flere hundrede år tilbage. Denne illegale whiskey blev distribueret om natten i skæret fra månen ad små landeveje, deraf stammer navnet Moonshine. Der var dengang kæmpe efterspørgsel på den illegale whiskey, og mafiaen satte sig hurtigt på markedet. 

Læs hele historien bag Moonshine Whiskey her.Fadlagret rom: Fra sukkerrør til flydende velvære

Rom har de seneste år fået en kæmpe renaissance i Danmark. Specielt fadlagret rom, som drikkes rent i stil med en god Cognac eller Whisky, er blevet utroligt populært.

Læs om fremstillingen af rom her.