Deanston, Highland Single Malt Scotch Whisky

Deanston, Highland Single Malt Scotch Whisky

Deanston er en af Skotlands spændende, men endnu lidet kendte destillerier. Det blev oprettet i midten af 1960’ernes whisky boom i et 17-hundredetals tidligere bomuldsspinderi tæt ved Perthshire byen Doune. Det er kendetegnet ved at det er selvforsynende. Ikke nok med at destilleriet får alt sit vand fra en inddæmning af floden Teith, men dæmningen driver samtidig en turbine, som forsyner det med strøm. Faktisk er strømforsyningen så stor, at der kan sælges adskillige kilowatt til det nærliggende samfund.
Deanston er en af tre destillerier ejet af Burn Stewart Distillers Ltd. Omkring 75% af Deanstons produktion er tidligere blevet solgt til USA, hvilket betyder, at whiskyen var ganske overset på de europæiske markeder, men lanceringen af den nye 12-årige vil helt givet ændre på denne situation i den nærmeste fremtid. Ian MacMillan, Master Distiller hos Burn Stewart siger: “Vi ønsker at fremhæve enkeltheden ved whisky processen på Deanston, så vi tilfører ikke karamel eller bruger overkomplicerede teknikker. Vimener resultatet er en whisky i sin mest naturlige udformning, og det er vi meget stolte af. I vores nye 46,3% version kommer vi whiskyen i nogle helt nye fade i nogle uger før tapningen, da det giver os noget ekstra sødme. Vi har i forvejen fået en sødere whisky med mere eg, på grund af den manglende kølefiltrering.”

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Whisky type
1
Whisky røg
1

Deanston, Highland Single Malt Scotch Whisky

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Deanston Highland single malt 12 år
  Deanston Highland single malt 12 år

  Denne 12 års 46,3% udgave giver en frisk duft af nyslået hø, våd byg, malt og honning, mens ganen ligeledes bliver forsødet med honning, malt og en snert af nelliker og ingefær.

  Eftersmagen er ret så lang, meget tør og behagelig. Deanston har virkelig løftet denne whisky til højder, som den gale 12 års kun kunne drømme om.

  Deanston lever op til sloganet på etiketten: "Vi lægger alt hvad vi er - i alt hvad vi laver"

  Ville købe igen?
  Alkohol
  46,30%
  Fra 342,00 kr
  Spar 37,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 379,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 342,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Deanston, Highland Single Malt Scotch Whisky

1 vare

pr. side