Swipen voor 2 additionele foto's

Jura, Elixir, 12 Years Old

Ville købe igen?
Før 459,00 kr Fra 415,00 kr
Spar 44,00 kr
 • Pris pr. stk. v/1 stk.: 459,00 kr
 • Pris pr. stk. v/2 stk.: 415,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 3-4 hverdage
Information
Type
Whisky
Alkohol
46,00
Flaskestørrelse
70 cl
Område
Isle of Jura
Whisky type
Single Malt Whisky
Om produktet

Det er længe blevet antaget, at vandet på Jura har mytiske, livgivende egenskaber. Nogle siger, det blev velsignet af Sankt Columbia omkring år 560. Helt sikkert så har øboerne en fortid med lang levetid og historier fortæller om en mand, der så 190 juleaftener i sit eget hjem. En gammel gravsten ikke langt fra destilleriet ligger som vidnesbyrd om denne fortælling.
Hvorvidt det er faktum, myte eller legende – én ting er sikkert – øboerne kan afgjort styre aldringsprocessen, omend det højst sandsynligt kun er, når det drejer sig om whisky. Den nyeste, 12 Years Old Jura Elixir er lagret i en blanding af amerikansk hvid eg og spanske sherry fade. Denne kombination af variabler afgiver en vidunderlig duft af knuste mandler, ananas og friskristet kaffe.

Ganen bliver belønnet med en antydning af citrus frugt, mørk karamel og ingefær krydderi. Frugtagtig og ganske sød med strejf af tobak og tørrede blommer. Den er tungere end forventet. Sød og krydret smag. Med tørret frugt, træ, krydderi, eg. En smule nødde- og ingefæragtig.
Sherryen er konge her! Ingen tvivl om det. Ikke meget røg – eller slet ikke?
Medium længde finish med chokolade, rosiner og blommer.

Distillery Manager, Willie Cochrane “Vi har en tradition for at trække på øens myter og legender som inspiration for vores whisky og Elixir er ingen undtagelse.
Vi ville aldrig sige, at drikke whisky kan få dig til at leve længere, men det kaldes ikke ”livets vand” for ingenting!

Andre populære

 1. Jura, Superstition
  Jura, Superstition

  Isle of Jura Superstition er en sammensmeltning af to Jura whiskytyper. Den ene er fyldig og stærk med masser af røget karakter, og den anden er varm og delikat. Dette er skabt ved en blanding af traditionelt tørverøget byg og en særlig udvalgt og lagret malt. Det er første gang, man laver sådan en maltwhisky, og det er en sensationel smagsoplevelse, man må forberede sig på.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  43,00%
  399,00 kr
 2. Jura, Diurachs' Own, 16 Years Old
  Jura, Diurachs' Own, 16 Years Old

  Bronzemedalje ved The International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2004 16 år på fad kun få meter fra havet har givet en whisky, der indkapsler hele magien fra øen på flaske. De lokale mener, at 16 år er den optimale alder for en Jura whisky og her må man give dem ret. Farven er gylden med solstrejf. Duften er kraftig og hver eneste duftkarakter er med til at afsløre honning, når det er bedst! En silkeblød honningduft iblandet ingefær fuldender buketten af blomster. I smagen genkender man modne ferskner, honning, citrusfrugter og marcipan. Eftersmagen er lang og efterlader nyderen med en tilfreds mine, rigeligt belønnet for sin investering i Jura 16 Y.O.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  40,00%
  Før 549,00 kr Fra 497,00 kr
  Spar 52,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 549,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 497,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Jura, One For The Road 22 Years Old
  Jura, One For The Road 22 Years Old

  Skotlands prisbelønnede Jura Distillery skaber ‘One For The Road’ for at markere afskeden med destilleriets mangeårige chef En passende hyldest til en 39 årig whiskykarriere, der således mindes Willie Cochranes virke med en helt speciel udgave af en Jura single malt.


  Farve: Dyb Mahogni med honning gyldne skær Duft: Frisk bagt brød, fugtig nøddekage, overmodnet ananas og vanilje. En antydning af mørk chokolade, kaffe og makron Smag: Ingefær og karamelliseret fersken. Glaserede nektariner, pærer i rødvinslage, rørsukker og bløde tranebær Eftersmag: En finale af sød lakrids, kaffe, figner, sirup og kirsebærkage.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  47,00%
  Før 1.650,00 kr Fra 1.515,00 kr
  Spar 135,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 1.650,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 1.515,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Jura, One and All 20 Years Old
  Jura, One and All 20 Years Old

  One and All er en ny og meget begrænset aftapning, lavet for at hædre Juras venskaber og de folk der arbejder på destilliet.

  Det er en helt unik Jura aftapning, som er sammensat af whisky der har lagret på Bourbon barrels, sherry fade, mousserede Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir barriques.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  51,00%
  1.639,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud