Swipen voor 2 additionele foto's

Jura, One For The Road 22 Years Old

Ville købe igen?
Fra 1.515,00 kr
Spar 135,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 1.650,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 1.515,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Type
Whisky
Alkohol
47,00
Whisky type
Single Malt Whisky
Land
Skotland
Område
Isle of Jura
Flaskestørrelse
70 cl
Om produktet

Skotlands prisbelønnede Jura Distillery skaber ‘One For The Road’ for at markere afskeden med destilleriets mangeårige chef En passende hyldest til en 39 årig whiskykarriere, der således mindes Willie Cochranes virke med en helt speciel udgave af en Jura single malt.

Da Willie Cochrane kom til øen Jura i 1977 forventede han, at blive dér én to- eller tre årstid. Nu – 39 år senere - er han der stadig, men kun ganske kort, da han går på velfortjent pension. Willie arbejdede sig hele vejen op. Han startede som ung ingeniør og vidste absolut ingenting om whisky, men var rar at have ved hånden når det drejede sig om øboernes Land Rovers. Selvom han oprindeligt havde ringe kendskab til whisky, blev han tilbudt et job i destilleriet og det viste sig hurtigt at han havde talent for at lave ekstraordinære single malts. I løbet af de næste 39 år blev Willie en berømt del af øen Jura. Kendt i branchen for sin venlighed og ekspertise samt for at høste mange medaljer for sin Jura whisky. Som en sand ambassadør for Jura Distillery, har Willie taget imod tusindvis af besøgende fra hele verden og personligt fortalt dem om det håndværk og engagement, der indgår i fremstillingen af hver tønde Jura Single Malt. Destilleriet blev genåbnet i 1960'erne med henblik på at redde samfundet på den lille ø. Projektet lykkedes! 10% af øens befolkning (17 mand) arbejder i dag på destilleriet og Jura producerer en af ​de mest anerkendte single malts i verden. Vores afskedssalut til Willie er skabelsen af 'One for the Road'. Der er kun aftappet i alt 5.000 flasker til hele verden af denne 22 års Jura - eftermodnet i Pinot Noir fade, ufiltreret og uden farvejustering.

Willie Cochrane udtaler: "Hver Limited Edition er speciel, men denne her er særlig tæt på mit hjerte, da det er den sidste whisky vi aftapper fra fade, der er produceret under mine mange gode år på Jura. Folk fra nær og fjern er igennem årene kommet til øen for at dele deres påskønnelse af whisky med mig og holdet bag destilleriet og nu, hvor jeg har muligheden, kan jeg ikke komme i tanke om en bedre måde at takke for påskønnelsen, end ved at frigive ”min” sidste Limited Edition - One for The Road!

Farve: Dyb Mahogni med honning gyldne skær Duft: Frisk bagt brød, fugtig nøddekage, overmodnet ananas og vanilje. En antydning af mørk chokolade, kaffe og makron Smag: Ingefær og karamelliseret fersken. Glaserede nektariner, pærer i rødvinslage, rørsukker og bløde tranebær Eftersmag: En finale af sød lakrids, kaffe, figner, sirup og kirsebærkage.