Om produktet
Paris-smagningen i 1976
I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet-vine blev smagt op mod de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer!
Frankrigs enevælde var brudt
Nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.
Fra blommeplantage til verdensberømt vindistrikt
Stag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde omlagt en blommeplantage i Napa Valley til vinmark, og han beplantede marken med klassiske franske druesorter. Han hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warrens vingård USA's mest berømte, og markerne omkring vingården har sidenhen opnået status som et officielt vindistrikt, Stags Leap District.
Cabernet fra Stag's Leap District
Mange vil hævde at Californiens bedste Cabernet-vine dyrkes i Stag's Leap District. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde fra den nærliggende San Pablo-bugt giver optimale dyrkningsbetingelser. Fællesnævneren for alle områdets vine er en spektakulær rigdom på aroma og en kølig elegance, som er usædvanlig at støde på i Californien.
SLV Cabernet Sauvignon
Vinen fra SLV-marken repræsenterer det ultimative, som Stag’s Leap District, og for den sags skyld hele Californien, kan frembringe. Vinen er fadlagret 24 måneder på 100% nye fade af fransk eg, hvilket dog knapt fornemmes i den utroligt komplekse vin, som byder på bredt nuanceret bærfrugt og fornemme mineralske finesser. Smagen er ekstremt koncentreret, og pakket ind i en fin struktur, som sikrer vinen et lagringspotentiale på adskillige årtier.