Stauning Rye, March 2019

Ville købe igen?
495,00 kr
Udsolgt
Information
Alkohol
50,00
Proptype
Kork
Flaskestørrelse
50 cl
Om produktet

Dette er en Rye Whisky. En maltet rug Whisky. Som altid med gulv maltet rug og byg. Destilleret på små kobber potstills. Opvarmet via åben ild (som i de gode gamle dage).

Whiskyen har lagret på nye amerikanske hvidegfade. I dette tilfælde har whiskien fået to lagringer. Den er altså lagret af to omgange på nye fade. Det har givet masser af farve og smag fra fadet – en meget fyldig Whisky.

Den er varm, venlig og frisk på samme tid, krydret, fed, fyldig og virker betydeligt ældre end alderen antyder. Man fornemmer tydeligt rugen og genkender duften af friskbagt rugbrød.

Stauning Rye indeholder kun maltet rug og en lille del af maltet byg. Det gør den noget helt særligt i whiskyverdenen. Rug er vanskelig at håndtere og endnu vanskeligere når den er maltet. Derfor er det ikke almindeligt at malte rug ude i verden. Ved Stauning benytter de sig af en egen opfindelse til dette, hvilket gør at de kan håndtere maltning af Rug. Alt kornet er fra lokale marker – de marker der omgiver Stauning.

Kendere vil vide, at Rye whisky er et amerikansk / canadisk fænomen, men begejstringen for whisky produceret med rug førte Stauning Whiskytil at afprøve den amerikanske type.