Glemt adgangskodeOpret bruger
  • Prisgaranti
  • Gratis forsendelse
  • Dag til dag levering
Stolichnaya Premium Vodka
Pris
1 stk
1 stk

Stolichnaya Premium Vodka

I 1901 åbner den daværende sovjetiske stat (USSR) destilleriet "Moscow State Wine Warehouse No. 1". "Moscow State Wine Warehouse No. 1" åbnes fordi myndighederne ville sikre højere kvalitet af vodka og for at fjerne de farligste vodkar fra markedet. Vodkaen som udbydes hedder endnu ikke Stolichnaya, men oplever alligevel utrolig høj popularitet i blandt befolkningen, da produktionsmetoderne af vodkaen er det mest moderne i verden på daværende tidspunkt.

Under 2. verdenskrig bliver produktionen af spiritus indskrænket væsentligt, på grund af vanskelige produktionsvilkår. Derfor bliver myndighederne nød til at prioritere de vigtigste mennesker, som skal have vodka, hvorfor det som udgangspunkt kun var USSR-hærens frontlinje, som havde adgang til vodka.

Hvornår Stolichnaya fik sit navn er der ingen som ved med sikkerhed. Den tidligste produktion af Stolichnaya mener nogen først kom i 1948, da etiketten, som vi kender den i dag, først er designet i 1946. De fleste er dog overbevist om at V.G. Svirida skabte Stolichnaya i 1944. For at skabe komplet forviring omkring Stolichnayas fødsel, findes der papirer på at de USSR tog patent på navnet Stolichnaya allerede i 1938, hvorfor dette også kan betragtes som Stolichnayas reelle  produktionsår.

I 1953 bliver Stolichnaya introduceret til det internationale marked ved en konkurrence i Bern og modtager en guldmedalje for sin sublime kvalitet. Stolichnayas gennembrud på det internationale marked sker, da PepsiCo indgik en distributionsaftale med regeringen i USSR, hvor PepsiCo fik rettighederne til at distribuere Stolichnaya på det vestlige marked. Distributionsaftalen var dog gensidig og Pepsi Cola blev en af de første udenlandske produkter, som kunne købes i USSR. Efter Sovjetunionens sammenbrud fortsatte Stolichnaya med at blive produceret i de tidligere USSR lande, hvorfor etikkens autentiske Sovjet udtryk også er bevaret den dag i dag.

Navnet "Stolichnaya" er en adjektivisk form af ordet "stolitsa" ("столица"), som betyder "hovedstaden" og refererer til Moskva, Rusland.

Mest populære
Stolichnaya Vodka, 70 cl, 40%
Stolichnaya er verdens bedst sælgende vodka fra det tidligere Sovjetunionen.
Den russiske folkedrik har grundet sin høje kvalitet med tiden opbygget et fantastisk
   På lager » Levering 1-2 hverdage
Kundeservice

Bag VildMedVin.dk står en af Danmarks største vinbutikker. I butikken står uddannet personale med stor viden om alt inden for rødvin og hvidvin! Kontakt os gerne med spørgsmål, eller hvis du ikke finder den rødvin, hvidvin eller champagne du søger. Vi hjælper desuden gerne med vin til alle lejligheder.

 

 

VildMedVin ApS      |      Enghaven 5-7      |      + 45 77 34 21 64      |      info@vildmedvin.dk  
0