Lagersalg
Spar
22.06 kr

Tenuta Brunelli Brunello di Montalcino 2016

297.89 kr
Før 319.95 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

I en tid, hvor mange Brunello-huse fadlagrer deres vine til uigenkendelighed i en stræben efter at tækkes de amerikanske forbrugere, rager Tenuta Brunellis vine op som et fyrtårn. Jovist, fadene skiftes ud regelmæssigt og der bruges også temperaturstyring, så vinen ikke oxiderer, men stilen er ærkeklassisk; Lyse, elegante og mineralske vine med masser af underspillet styrke.

Brunelli råder over i alt 20 ha land, hvoraf de 6 ha er beplantet med druer, der indgår i husets Brunello-vine. Markerne er beliggende i op til 300 meters højde sydvest for Montalcino og høstes med håndkraft. Sangiovese-druerne vinificeres og modnes i store tanke i vingårdens temperaturkontrollerede kælder, og vinen lagres efterfølgende i en blanding af slavonske egefade og franske barriques i 36 måneder, inden vinen aftappes og ligger på flaske i yderligere 6 måneder.

2016 var en fantastisk årgang for Brunello, og vinen byder på en indsmigrende bouquet af intens bærfrugt og noter af viol, læder og mineraler. Smagen er intens, stringent og mellemfyldig, og munder ud i en lang finish med mineralske facetter.

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Andre populære produkter