4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Fionia, Occhio Verde Verdicchio dei Castelli di Jesi 2015

155.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Fionia, Occhio Verde Verdicchio dei Castelli di Jesi 2015

4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Fionia, Occhio Verde Verdicchio dei Castelli di Jesi 2015

Krop Fyldig
Syre Medium
Sødme Tør

Smagsnoter

Citrus frugt
Sten frugt
Urtet
Andre krydderier

Smagsnoter

Citrus frugt
Sten frugt
Urtet
Andre krydderier

Fakta

Sødme:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Land:
Italien
Område:
Marche
Årgang:
2014
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Skruelåg
Druer:
Verdicchio 100%

Serveringsforslag

Fed fisk
Vegetarretter

Vores vurdering

Stor og fyldig hvidvin fra Marche-regionen, i Italien. Vinen er lavet på druen Verdicchio, som Jesi byen i Marche er verdensberømt for. Denne version minder en del om stor Chardonnay. VInen cremet og let gylden med grønne reflekser, derfra navnet. I duften finder man abrikos og hyldeblomst som går igen i smagen. Afsluttende får man fornemmelsen af blod-grapefrugt og bittermandler. Et fantastisk glas hvidvin der er skabt af en dansk person.

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Stor og fyldig hvidvin fra Marche-regionen i Italien. Vinen er lavet på druen Verdicchio, som Jesi byen i Marche er verdensberømt for. Denne version minder en del om en stor Chardonnay. VInen er cremet, let gylden i farven med grønne nuancer - derfra navnet. I duften finder man abrikos og hyldeblomst som går igen i smagen. Afsluttende får man fornemmelsen af blodgrape og bittermandler. Et fantastisk glas hvidvin der er en perfekt ledsager til sushi, skaldyrs-antipasti eller risotto samt grillet mager fiskeretter.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.