Tenuta Montenisa, Franciacorta Brut

249.00 kr
Udsolgt
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Druesammensætningen i Montenisa Brut er Chardonnay, Pinot Bianco og en lille andel Pinot Noir. Vinen fremstilles efter ”Méthode Champenoise” – i Italien kaldet”Metodo Classico”. Gæringen af mosten foregår på ståltanke og på eg. Anden gæringen, der skaber boblerne, foregår i flasken, hvor vinen forbliver i kontakt med bundfaldet i minimum 30 måneder i kældrene, for at øge rigdom og
kompleksitet. Hver eneste flaske produceres som håndværk. Selv ”remuage” processen, hvor bundfaldet samles i flaskens hals, så det kan fjernes, foregår også med håndkraft. Efter vinen er klargjort hviler den i yderligere 3 måneder i kældrene. Montenisa Brut har en smuk gylden farve, og byder på en fin og vedvarende mousse. Vinen har intens aroma af frugt som hvide ferskner og pære
krydret med noter af ristet brød, mandler og abrikos. Smagen er forfriskende med en flot mundrensende friskhed. Server Montenisa Brut som velkomst, til lette fiskeretter eller skaldyr.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter