Om produktet
Terre di San Leonardo er lavet på en sammensætning af alle druesorterne på ejendommen, fra 5-25 år gamle vinstokke. Druerne er høstet i løbet af oktober og bliver 100% afstilket ved ankomst til kælderen. Efter en skånsom masning sættes gæringen i gang i temperaturregulerede tanke, med hyppige omrøringer. 80% af vinen er modnet i 18 måneder på store fade af slavonsk træ, mens de resterende 20% modnes i min. 6 måneder på franske barriques. Efter aftapningen forbliver vinen i min. 6 måneder i kælderen, før den frigives.
Vinen har en meget flot, blank, rubinrøde farve. I duften finder man sarte aromaer af røde bær, krisebær, solbær (solbærblade), som vokser med iltningen. Smagen er sprød og kødfuld samtidig med nuancer af modne blommer og moreller. Vinen har en god velour og slutter meget elegant og en smule feminint.
Server den til risottoer, pastaretter med tomatsauce, gratinerede retter og kødretter med fjerkræ, kalv eller lam.